EDGE OF THE EMPIRE - THE DARK TIDINGS

A death worthy of a body guard

Death worthy of a body guard

T’charr Maku hoppar ut ur Silver Kestrel och hinner inte göra mycket innan stormsoldaterna skjuter ner honom död och slänger ut hans lik i rymden, trots Anya Cloak a.k.a Nayla Mirage försöker övertyga Admiral Lana Mirage att allt är ett missförstånd. Admiral Lana ber dom föra bort Anya ifrån henne och Stjärnkryssaren försöker skjuta ner Silver Kestrel.

Ombord på skeppet försöker Ly’hra och G1-C1 fly ifrån Stjärnkryssaren. Dock visar sig att stjärnkryssarens tractor beam vara enormt hinder att hindra dem att fly och de kommer inte långt förän sköldarna viker sig och skeppet börjar ta enormt med skada. Ly’hra, G1-C1 och C2-U2 flyr till escape pods och flyr med pengarna ner emot planeten, utan att stjärnkryssaren märker detta.

Samtidigt på en annan planet inne på en cantina, njuter Kabalh, Rakurra, Than’Ah’Tar och Stein Stardodger av sina drinkar då ett par slavhandlare ledda utav en Tranoshan kommer in. De muckar gräl och snabbt gör de slut på slavhandlarna och tar deras Firespray klass skepp. Med Firespray och Thans ETA-2 skepp beger de sig av ifrån planeten efter väntat på ord ifrån resten utav sällskapet för sedan åka emot Stjärnkryssaren Mirage.

Admiral Lana pratar mycket med sin syster och avslöjar för henne hon har en familj. Hon är gift med Cid och deras dotter heter Ellona, vilket var på Admiral Jecht Krins dagbok. Anya Cloak a.k.a Nayla Mirage är förvirrad och försöker få bukt på känslorna efter T’chaarrs död och sett Silver Kestrel förstöras. Admiral Lana säger hon inser att Admiral Krin börjar bli mer desperat och vet inte hur hon ska hantera sin situation.

Ly’hra, G1-C1 samt C2-U2 landar mitt i öknen utan veta vart de befinner sig. De rör sig till ett par klippor där de hittar en fuktgenerator. Väntandes där på en fuktfarmare ska hämta upp vattnet, blir de attackerad utav en sandkatt som de snabbt besegrar. Fuktfarmaren dyker upp på kvällen, en gammal farbror vid namn Lars och hjälper dem till deras by där de får mat och husrum. Efter presenterat hans fru, Margrett så berättar Lars att spice-gruvorna är största anledningen imperiet är här och det var bättre innan imperiet kom. De spenderar natten med spela sabacc med farbror Lars och byns andra äldre människor för bara umgås och skratta. Ly’hra fixar skjuts till närmsta stora stad så de kan fly ifrån planeten.

Firesprayen med Kabalh i ledningen flyger in i systemet och de inser att någonting inte är på tok. I hemlighet plockar Kabalh fram okända meriter som gör att Stjärnkryssaren Mirage svarar på hans frågor. De får reda på att skeppet har skjutits ner och Kabalh säger att escape pods har säkert används något som Stjärnkryssaren Mirage förnekar. Firespray klass skeppet sveper ner till planeten och börjar söka efter sina kompanjoner, där de hittar tillslut dem i en utav de två stora städerna. Ly’hra berättar att Anya är fortfarande på Stjärnkryssaren och Kabalh använder igen sina koder för att ta kontakt med Stjärnkryssaren för att prata med Admiral Lana direkt.

Ovetandes att han blir buggad utav G1-C1 och Ly´hra samt att Anya är i samma rum som Admiral Lana, så berättar Kabalh att han är imperialistisk spion och säger att Anya är viktig del i sitt uppdrag. Admiral Lana säger att hon kan eskortera ner hennes syster till honom vilket han säger att han uppskattar.

Admiral Lana frågar Anya om Kabalh är ett hot emot henne, då Lana är rädd att Admiral Krin är den som har skickat Imperial Security Bearue (ISB) på Anya och då hela blivit större och farligare rent politiskt. Anya avslöjar att det är Kabalh hon litar på och har känslor för, vilket Lana förstår och säger hon är beredd att ta henne ner till planeten…

Comments

TommieLofgren

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.