Huvudberättelsen

Nar Shaddaa

Äventyrarna på Rust Buzzard färdas till Nar Shaddaa transporterades två stycken farliga djur. Det visade sig att Black Sun var efter dem och försökte fånga tag i bytet, men efter en vild jakt så misslyckades Black Sun att skjuta ner äventyrarna.

Med skador lyckas Rust Buzzard ta sig till hutten Shaguuls Palats bara för att upptäcka att 8t88 hade tagit över hans verksamhet. 8t88 ger dem uppdrag att transportera en bomb till Black Suns vapenindustrier och med pengar samt hämd som motivation så accepterade det uppdraget.

Äventyrarna hämtar upp resten av manskapet på Rust Buzzard, reparerar skeppet så gott som det går och möter upp LaZer vid en övergiven lokal. LaZer ger dem ett temporärt skepp, bomben och övriga delar av uppdraget som de behöver göra för att slutföra uppdraget. Äventyrarna tar det nya skeppet och beger sig.

Väl under färden blir äventyrarna attackerade av Hutten Teemo, i striden upptäcker de att de har en fripassagerare Joa Gnosis. Deras skepp bestjäls utav bomben, i tron om att det är en jätte värdefull staty, Äventyrarnas skepp förstörs, men de lyckas komma över till andra skeppet för att ta över det. De upptäcker att hutterna har fångat en jedi vid namn Than.

Med det nya skeppet och godset beger de sig till Black Sun och försöker ta sig in, men Black Sun är för paranoida och fångar in dem. Black Sun får reda på att Than eller Joa är en jedi och skickar båda bort för att säljas till imperiet. Resten av äventyrarna lyckas skjuta sig ut och spränga upp vapenfabriken.

De tar betalt utav 8t88 och lämnar Nar Shaddaa bakom sig.

Swtor_MCR_99_Droid_Reconnaissance_Nar_Shaddaa_for_Republic_52-1024x601.jpg

Det nya hemmet

Rust Buzzard tvingas att hoppa ur hyperspace för ett objekt hamnade i deras färdväg. De upptäcker en 2000 årig gammal rymdbas är mitt i deras väg. De hoppar ombord och upptäcker det är en gammal forskningsstation som har flertalets mördarrobotar, två trasiga starfighters och en gammal fraktskepp.

De gör sig hemma, rustar upp och ser till att den är flygfärdig för sedan åka iväg för rädda sina nya vänner.

Planeten Stavis

Rust Buzzard lyckas spåra jedi Than blivit transporterad till Planeten Stavis. Than presenteras av piraterna för imperiets mörka jedi Vorrion Isis. Rust Buzzard anländer till systemet där Kabal utnämer sitt namn och namnet på skeppet för imperiet för sedan med full fart störtar ner till planeten, hämtar upp Than framför näsan på Imperiet och flyr mellan två Star Destroyers för fly tillbaks till basen.

Prisjägarens uppenbarelse

Rust Buzzard återvänder till deras nya rymdbas, Home 1, där de slickar sina sår. De överger Rust Buzzard för att sätta in motorn i det nya fraktskeppet som de döper till Silver Kestrel. De upptäcker att en prisjägare tar kontakt med dem, och lyckas med enorm skicklighet kommunicera med dem samt skicka filer till dem. Filerna visar sig att Anya Cloaks syster, Admiral Lana Mirage fortfarande är i livet och jobbar för Imperiet.

Bekanta ansikten

De åker till Nar Kaaga där Kabalh träffar på en gammal bekant, Adrée som de åter knyter kontakt med. Under tiden de spenderade på planten kidnappar en Sullustan robothandlare rollpersonernas robotG1-C1 då Sullustan kände igen en symbol i G1´s hölje. De räddade G1 ifrån vapenhandlaren.

Adrée presenterade äventyrarna för en kontakt till lokala huttklanen för leverera tonvis med plåtmaterial till Imperiet. De accepterar uppdraget, lastar ombord allt. Innan de åker iväg så ber Adrée äventyrarna leverera ett paket till hans syster på Corellia.

I Imperiets tjänst

Silver Kestrel beger sig tvärs över galaxen och kämpar sig genom system och system till utkanterna. Nära den hemliga imperiska basen bevittnar äventyrarna hur Darth Vaders egna flaggskepp Super Star Destroyer Executor passera dem. Väl framme upptäcker de Arc Hammer, en mobil fabrik där de överför plåten och får pengarna.

De beger sig därifrån för att upptäcka att i deras betalning så har en Imperialistisk officerare vid namn Crix Madine gett dem all information om ett nytt vapen, Dark Trooper projektet.

DarkTrooper_egtd.png

Snabbbesök i Corellia

Äventyrarna styr skeppet till Corellia där de dumpar paketet hos Adrées syster, Lara. Det visar sig att Adrée överfört tonvis med pengar till henne och sagt adjö som att han inte skulle komma tillbaks åter igen, vilket gjorde henne upprörd och bad äventyrarna leta rätt på honom.

Samtidigt så smyger Anya Cloak med sällskap till Corellias imperiska akademi då de får reda på att Admiral Lana Mirage föreläser där. Där på lektionen lyssnar de en del innan de tvingas att fly Akademin.

Äventyrarna lämnar sedan Corellia.

Sullust och sekten

De tar diverse små uppdrag i galaxen leverar diverse gods, där Anya Cloak ber dem styra skeppet emot månen Sulon för att besöka hennes hemby.

Väl framme på Sulon landar de vid den förstörda byn och upptäcker de är spionerade, de fångar spionen och det är först när Than visar sin ljussabel som hon blir sammarbetsvillig. De kommer kontakt med Sullust motståndsrörelse som leds utav jedi mästaren J´ha Modiana.

Gruppen blir skeptiskt till Modianas metoder då han har gigantisk staty av sig själv i deras grottsystem samt att alla verkade vara liksinniga och kallade varandra systrar och bröder. Modiana ber gruppen att döda en imperisk officerare för att försäkra Sulons framtid. De åker till planetens yta och dödar officerare. J´ha Modiana tackar dem och ger Than en jedi holocorn samtidigt som han välkomnar dem som vänner.

Rebell Alliansen

Than berättar att han har kontakt med Rebell Alliansen som är villiga att köpa Dark Trooper planerna. Silver Kestrel flyger dem till Yavin IV där de får kontakt med General Jan Dodonna, som accepterar att köpa planerna men tvungen att vara skyldig dem pengar då de inte besitter alla resurser till hans.

Samtidigt som de vilar på Yavin IV så besöker en högt uppsatt Ambassadör ifrån Coruscant. Kabalh upptäcker att detta är en gammal bedragare Stein Stardodger och konfronterar honom. Stein ber Kabalh att inte avslöja honom i utbyte att hjälpa dem stjäla Kejsarens öga, en smaragd som visas ombord på lyxkryssaren Galaxy 1. Gruppen tackar ja och tar lurendrejaren Stein iväg emot Coruscant.

Galaxy 1

Väl på Coruscant förbereder sig alla i ett antal dagar för stölden och tar sig ombord på Galaxy 1. Gruppen delas upp på tre områden där Stein Stardodger och Anya är adliga gäster, Kabalh är vid städenheten och G1 jobbar i verkstaden på skeppet.

Allting går fel när Kabalh konfronterar en medstädare att vandra i konstigt område, det visar sig vara Silvia Yung som fångar in Kabalh samtidigt som Stein Stardodger hugger gruppen i ryggen och kidnappar Anya och transporterar henne ut ur systemet för att få lösensumma på hennes huvud.

969352_10151956161762179_1186534700_n.jpg

Flykten från Galaxy 1

Läs mer: Frihetens kämpar

Silver Kestrel kommer inflygande och Ly’ana använder sina prisjägarkontakter för att rädda Kabalh ut ifrån tortyren genom att köpslå hans liv. Silvia Yung är ute efter Than, men Ly’ana ger henne all information om J´ha Modiana och hans sekt på Sulon som lockbete och får pengar för det. G1-C1 flyr ut till Silver Kestrel efter att ha förstört Galaxy 1s motorer och startat ett robotuppror. Manskapet flyger iväg och lämnar lyxkryssaren för att åka iväg och rädda Anya Cloak

Anya fastbunden försöker charma Stein Stardodger men lyckas inte och efter våldsamt bråk ombord som slutar med en spark på Steins personliga juveler och stunskott på Anya så gråter Anya, vilket gör att Stein ger upp. Han släpper fri Anya och säger att han inte kan slutföra att sälja henne till imperiet, och Anya får reda på då att Admiral Jecht Krin ligger bakom hennes efterlysning.

Anya och Stein in i demonernas gap

Läs mer: In i demonernas gap

Anya och Stein genom förklädnader kommer ombord på Admiral Krins skepp, Imperial class Star Destroyer “Dark Hammer” och infiltrerar som prisjägare och sen förklär sig om som officerare. Stein lyckas hacka in i datorn och får reda på att Admiral Krin är ute efter att använda Anya, Cid Mentel eller Ellona som utpressning emot Anyas syster Admiral Lana Mirage för att ta över makten i sektorn ifrån Grand Moff Selanno.

Anya och Stein beslutar att visa denna information för Admiral Lana personligen och styr skeppet emot hennes stjärnkryssare.

Styrkan hos Mirage

Läs mer: The power of Mirage

Anya och Steins skepp går sönder och blir räddade utav Kyle Antilles som tillsammans med hans manskap välkomnar dem ombord. Silver Kestrel kommer ifatt dem tillsammans med Than’Ah’Tar och efter konflikter mellan Kabalh samt T’charr emot Stein så lyckas Anya övertala att hon litar på Stein. De finner tycke över Wookieen och rekryterar honom till sitt skepp innan de säger hejdå till Kyle Antilles och beger sig av.

Anya säger hon måste besöka sin syster, och de kommer på en plan att försöka tjäna pengar samtidigt genom att låta Admiral Lana Mirage betala lös henne. För att minska på faran så dumpar de Kabalh, Than’Ah’Tar, Wookieen och Stein på en planet medan de andra möter Admiral Lana Mirage.

Admiral Mirage har sin stjärnkryssare med tre andra som blockad över en planet, och Ly’rna kommer ombord och har ensamt möte med Admiralen. Admiral Mirage försöker fånga in Ly’rna men hon lyckas hota att spränga deras egna skepp och Anya om hon inte släpps fri. Hon släpps fri och efter förhandlingar så skickar dom ut Anya med fejkat bombhalsband för att få pengarna ifrån Imperiet. Admiral Mirage ger dem pengar och precis när Silver Kestrel börjar flyga iväg hoppas T’charr ut för inte lämna Anya ensam.

Så fort Admiral Mirage ser att sin syster är säker så beordar hon att skjuta ner dessa terrorister för det dom har gjort emot hennes syster, trots att Anya Cloak a.k.a Nayla Mirage bönar om att skona dem och att dom är deras vänner och inte hon var deras gisslan egentligen.

Huvudberättelsen

EDGE OF THE EMPIRE - THE DARK TIDINGS TommieLofgren