Hyperspace vägar

Att färdas genom rymden är farlig trots de maskineriet som befinner sig i de moderna rymdskeppen, och att färdas i hyperspace är ännu farligare. Att föra felaktiga koordinater i navdatorn gör att man kan flyga totalt fel eller köra in i en supernova för att bli rymddamm.
För lösa detta har galaxen i sen hyperspace utvecklats, utforskat galaxen och hittat säkra vägar för att ta sig runt om i rymden.

Dessa vägar består utav flertalet bestämda punkter i galaxens som man färdas mellan, så kallade navpoints, för att ta sig framåt. För att färdas så måste man generellt färdas från punkt A till punkt B sen till C för att nå D. Detta är en långsam och tröttsam metod för många då för varje navpoint måste man beräkna ut kursen för att se till att man åker exakt rätt.

Hyperspace motorvägarna

Hyperspace motorvägarna är de stora galaxtiska hyperspace vägarna som delvis underhålls och sköts om utav galaxens befolkning. Detta är ofta populära handelsvägar och transportvägar för att ta sig till de viktigaste Core worlds planeterna. Hyperspace motorvägarna, tack vore de underhålls, är en av de snabbaste vägarna att färdas i galaxen och kräver ofta mindre (om några alls) stopp.

Det galaxtiska imperiet har dock upprättat flera tullstationer och gränspatrulleringar längsmed hyperspace motorvägarna med hjälp utav hyperspace borttagningsfält som får folk att kastas ut ur hyperspace för deras rutinkontroll, letandes efter olagligheter eller andra saker som skulle motarbeta Imperiet.

Utforskarnas ärofyllda mål

Galaxen är stor och ständigt förändrande, bara på 5 år betraktas dom flesta rymdkartor som omoderna och opålitliga då solsystem, astroidfält och annat flyttar på sig. Oftast går det att räkna ut hur allting kommer se ut i ett 15 års lopp tack vore alla de planerade banorna och avancerade uträkningar, men ibland sker oförsedda saker som gör rymdkartor opålitliga och måste uppdateras.

Utforskare och äventyrare i galaxen spenderar mycket tid i dom okända delarna utav galaxen för att leta rätt på nya planeter eller alternativa vägar mellan olika system. Hittar man en ny säker handelsrutt innebär detta oftast en stor belöning och form utav en liten ersättning på tullverksamheten. En så bra betalning och uppmuntran som gör att många modiga ständigt söker efter lyckan för hitta en ny hyperspace väg som kommer bli väl trafikerad.

Ständigt rykten säger att det finns alternativa hyperspace vägar, hemliga sådana som sägs vara snabbare och säkrare vägar att färdas på i Coreworlds. Det brukar ses som skrönor, då sådana vägar skulle vara värd miljoner krediter och skulle kommit fram för eller senare medan folk hävdar att dessa vägar används utav smugglare och brottslingar för att komma bort ifrån imperiets ögon.

Hyperspace vägar

EDGE OF THE EMPIRE - THE DARK TIDINGS TommieLofgren