EDGE OF THE EMPIRE - THE DARK TIDINGS

The new beginning

Opens up a new galaxy

Efter att avlyssnat på Kabalhs samtal med Imperiet så håller G1-C1 tyst. De kommer överrens om att de måste lämna planeten så fort som de får tag på Anya Cloak.

Kabalh möter upp Anya och Admiral Lana Mirage på en offentlig cantina. I ett hemligt rum så bestämmer sig Anya att följa med Kabalh, vilket Admiral Lana Mirage säger åt Kabalh att ta hand om hennes syster. Kabalh och Anya börjar hångla.

Samtidigt så går resten av manskapet omkring för köpa förnödenheter och andra saker för den långa resan tillbaks till Home One. De stötter på Kyle Antilles och LO-KY som säger de har ett uppdrag till dem. Reom på IsoTech behöver hjälp och han är skyldig honom en tjänst och undrar om de kunde ha möjlgiheter att ta det, efter en festrunda på Cantinan så accepterar de detta. Allt som krävs är att de ska möta upp Twileken Reom på stationen The Wheel, som ligger tyvärr andra sidan galaxen närheten utav Yavin IV.

Dagen efter börjar de långa färden. De beslutar att åka tillbaks till Yavin IV för att hämta ut mer av sin skuld ifrån rebellerna. De får några nya motorer för att installera på Rust Buzzard och Than’Ah’Tar lämnar ifrån sig sin ETA-2 tillbaks till rebellerna. De beger sig sedan till Home one.

Väl framme på Home One upptäcker de en oväntande syn, de ser flertalet skepp är dockade på deras rymdstation mitt ute ingenstans. Det visar sig att handelsmannen som lämnades kvar har investerat och byggt upp hela Home One som en handelsstation, där flertalet smugglare och andra individer kommer för att handla under svarta marknaden. Det gått bra och han ger dem 60.000 krediter i förtjänst, med orden “Hade ni dröjt ett tag till hade jag flygit med rymdstationen iväg till ny position. Trodde ni var döda.”

Äventyrarna spenderar en vecka ombord på Home One för att bekanta sig med dom nya miljöerna och reparera samt modifiera Rust Buzzard till flygbart skick, tillsammans dom båda två starfighterna. Även en docka på Rust Buzzards installeras så en Starfighter kan launchas och flyga ifrån Rust Buzzard.

De beger sig sedan till The Wheel, en rymdbas som blivit stor mötesplats för nöje, affärer och annat undan imperiets blickar. Där möter de upp Reom, en twilek som berättar att han har ett uppdrag till dem.

Det legendariska skatt skeppet Sa Nalaor tror sig ha blivit funnen, och han vill att äventyrarna ska hämta lasten och allt viktigt ombord på det för att sedan föra vidare till Rex Prime. Det är så att Reom har fått en nödkapsel ifrån skeppet levererat till sig nyligen som innehåller meddelande och koordinater innan skeppet krashade och skeppet tros finnas på jungelplaneten Cholganna.

Han kommer ge dom en robot, IT-3P0, som varit i Sa Nalaor Kaptens tjänst, och roboten är snart här och ber gruppen under tiden att köpa utrustning till sig själv och till eventuella överlevande samt göra sin forskning innan roboten kommer. Han varnar att han vet att informationen om att kapseln blivit hittad och varnar också att ISB agenter har synts till.

Äventyrarna lämnar kontoret ovetandes att de är bevakade…

Comments

TommieLofgren

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.