J´ha Modiana

Jedi Mästare i mörker

Description:

Modiana är en gammal man runt 80 år, han har långt vittgrått hår och tillhörande långt vitt skägg. Han bär sig ofta i enkla luftiga kläder såsom tunikor och rockar.

Bio:

J´ha Modiana var en utav de ledande mästarna inom forskningen utav den mörka sidan innan klonkriget. Hans expertiser gjorde honom till en viktig person när det visade sig att Sitherna hade återvändigt och kriget drog sig allt närmare.

Under Jedi masslakten lyckades han fly med några ynkla föremål och vandrade antagligen många år i olika mörka hörn i galaxen för att fly ifrån det stora Imperiet.

För fem år sedan hittade J´ha Modiana sig till månen Sulon i Sullust systemet, där han på ett år lyckades fördriva bort all imperisk aktivitet och gjorde Sulon till en fri stad. Han skapade ett flertalet lojala i en nästan sektliknande gruppering där alla var i frid och harmoni. I dom gömda kammarna i berget har dom arbetat ut en operationsbas som fungerar som deras hem och mötesplats. Bland dem har även Modiana upprättat ett museum där bland annat en gigantisk staty på sig själv finns.

Rollspelarna upptäckte honom när de besökte Sulon och en av hans lojala berättade att det fanns en till Jedi, Than, i deras grupp. Modiana presenterade sig som den nya ledaren för upproret emot Imperiet och visade stora ambitioner att önska expandera sitt arbete till flera planeter. Rollspelarna hjälpte Mäster Modiana att döda en imperisk officerare på Sullust, och som tack välkommande han dem till sin bostad samt gav Than en jedi holocron.

J´ha Modiana

EDGE OF THE EMPIRE - THE DARK TIDINGS TommieLofgren